Daniella Binyamin
Med rötter bland svenska rapsfält och mellanösterns färgstarka stadspuls har Daniella ständigt pendlat mellan att känna sig halv och dubbel. Att skriva låtar och historier har alltid varit hennes sätt att försöka förstå sig själv och världen utanför. Ett sätt att kalibrera kaoset i hennes huvud och hjärta. Hon rör sig i en alternativ och filmisk popvärld, med musik som är både energirik och fragil och där hennes sköra och närvarande röst och storytelling är i fokus.


I mars i år släppte Daniella Binyamin sin debut-ep Abba; ett personligt porträtt skrivet i efterdyningarna av ett break up. Med låtar som abba och out of fuel (premiärad i notion och på rotation på p3 i nästan två månader), en nominering till årets Gaffapris i kategorin Årets Uppstickare och en slutsåld konsert på Musikaliska Kvarteret i Stockholm, visar hon att hon är här för att stanna.


De senaste åren har Daniella nått stora framgångar som låtskrivare och sångerska för andra artister, så som Lukas Graham, Zara Larsson och Dillon Francis. Hon har haft en etta på danstopplistan i USA med Don’t let me let go av Dillon Francis ft. ILLENIUM och har också varit delaktig i att skriva en låt på Lukas Grahams senaste album.