Geoffrey Harold
Geoffrey Harold är en irländsk konstnär bosatt i Malmö, Sverige. Geoffrey hämtar inspiration från en livstid av att leva, arbeta, utvecklas och att spela musik i Dundalk, Dublin och Malmö; en lapptäcke sytt genom åratal av att hålla sig flytande genom livets vågor och stormar. Den röda tråden som går genom denna filt är olika smaker av rädsla – Geoffreys sånger tittar direkt på rädslan för förlust och förändring, upplevt genom linser av kärlek, växande, resor, identitet, åldrande, faderskap och sökandet efter anknytning.


Efter en tid borta från den irländska musikscenen och en flytt till Sverige är det dags för denna soloartists debutalbum. Han har skrivit och utvecklat sitt debutalbum i de korta fönstren mellan livets andra nödvändigheter som familj, arbete och livsviktiga promenader. Första singeln från albumet, Birdcall, är toner av extatisk pop, drivande elektronik och skurar av frenesierad gitarr virade om varandra. Det är en berättelse om två karaktärer i ett uppbrott, som behöver släppa taget om varandra för att återvända till sig själva.


I Was Afraid You Wouldn’t Come Back, Geoffrey Harolds debutalbum, är ett album om identitet och tillhörighet, ensamhet, kärlek, förändring, att gå vilse och hitta tillbaka. Låtarna är informerade av möten med rädsla: att förlora förståndet, vänner, familj, sig själv.