Lilly Avelin
Med en stegrande puls och längtansfull blick faller Stockholmsfödda artisten Lilly Avelin in och ut ur hjärtesorg, och låter dig veta allt om det. Soundet präglas av ekande trummor, tung bas och glittrande syntar, och texterna handlar helst om det som känns och svider. Lilly Avelin är idag baserad i Malmö och är aktuell med nysläppta debut EPn I’m Not Even Cold Yet, ett elektroniskt indiepop-epos som berättar om brytpunkten i en förälskelse då hopp och förlust möts och tillsammans drar en sista suck.


Kvinnliga förebilder så som Christine and the Queens, Kate Bush och Robyn har gjort sina musikaliska avtryck, och precis som dem så vill Lilly tänja på kreativa gränser inom pop och ge plats för den kvinnliga upplevelsen inom konst och musik. Hennes mål med musiken är att skapa fysiskt medryckande och känslomässigt inbjudande ljudbilder som väcker alla sinnen och stannar kvar hos en, långt efter att sista tonen ringt ut.