Simon Folger
Simon Folger skrev sin första låt när han bara var fem år gammal och startade snart därefter sitt första band med en jämnårig granne vars pappa var dansbandsmusiker med en hemmastudio i garaget. Den tidiga tillgången till musikinstrument och inspelningsutrustning blev startskottet på en lång resa inom musikens värld, där Folger har varit sångare och låtskrivare i en rad olika band och akter.


2021 skrev Folger sitt första soloalbum, Preaching to the Choir, under en Sverige-runt-resa i en gammal husvagn. Albumet spelades in med hjälp av talangfulla vänner på den legendariska Tambourine Studios i Malmö samma höst men har sedan dess hållits borta från allmän lyssning. Med sin unika röst och lekfulla sound blandar han freak folk och country i en bred variation av låtar. Texterna kontemplerar tidlösa frågor om livets förgänglighet, kärlek och lust genom en modern lins samtidigt som en strid ström av österländsk filosofi sipprar ner mellan raderna. ”Jag visste direkt när jag skrev Preaching to the Choir att jag hade skapat något som för mig var väldigt speciellt. Fram tills nu har jag varit osäker på om jag överhuvudtaget skulle visa dem för någon, någonsin.”


Under sommaren 2023 började Folger skriva nytt material igen efter att gitarren fått ligga på hyllan sedan han lämnade inspelningsstudion efter Preaching to the Choir 2021. Scania Sounds blir ett unikt tillfälle att höra exklusivt material och vara de första som bevittnar starten på en spännande solokarriär med en artist som inte är rädd för att måla utanför linjerna och låta publiken känna att de lever. Vindrutan är nedvevad, luften är varm och möjligheterna oändliga.