Tender Youth (DK)
POPKORN NORDIC PRESENTS


Köpenhamnsbaserade kvartetten Tender Youth bildades 2018 och släppte sitt debutalbum In the hands of broken bonds våren 2023. Albumet har hyllats i dansk media med fina recensioner från bland annat Gaffa och Soundvenue. Tender Youth blandar genrer som avantgardistisk rock och postpunk för att skapa ett brusigt, experimentellt och expansivt ljudlandskap där klassiska instrument förvrängs i bandets energifyllda punkuniversum. Det unga bandet skapar ett unikt sound som förstärks av ett ångestfyllt lyriskt universum sätter ord på den perfektionistiska och prestationsinriktade kultur som genomsyrar deras generation.


Tender Youths önskan att bryta samhällets osynliga bojor resulterar i en kaotisk virvelvind av energi, vilket kulminerar i deras melodiska, råa och dånande ljud – en virvelvind som har upplevts på bandets högintensiva och hyllade liveshower. I år har de kunnat upplevas på festivaler som Roskilde och Spot. Både Undertoner och danska P6 BEAT har enhälligt förklarat att Tender Youth är en av de mest intressanta akterna sprungna ur den danska undergroundscenen.